You are currently viewing Bedste tips til at indrette din bolig, så den er ældrevenlig

Bedste tips til at indrette din bolig, så den er ældrevenlig

Når man bliver ældre, er det vigtigt, at ens bolig er indrettet så godt som muligt, så man kan bevare sin selvstændighed og komfort. Selv om der findes et hav af forskellige tips til hvordan man bedst indretter en bolig, er det ikke altid lige let at finde ud af, hvilke løsninger der vil være de bedste for en selv. I denne artikel har vi samlet de bedste tips til indretning af din bolig – både når det kommer til større ændringer som f.eks. installation af trappegelænder eller andre foranstaltninger der kan gøre hverdagen lettere, men også mindre ting man selv kan gøre for at forbedre sin bolig.

Trappegelænder:

En af de største bekymringer man har, når man bliver ældre, er faldende. Selvom fald ikke kun er et problem for ældre mennesker, kan det være en stor udfordring at undgå fald, hvis man har begrænsede bevægemuligheder. For at gøre det så sikkert som muligt for dig selv eller dine ældre forældre at færdes i hjemmet, anbefales det at man installerer trappegelænder. På den måde kan man sikre sig mod at falde, hvis man skulle miste balancen eller blive træt undervejs.

Huskeliste:

En anden ting man kan gøre for at lette hverdagen er at lave en huskeliste. Især hvis man har problemer med hukommelsen, kan det være en stor hjælp at have en oversigt over, hvad der skal gøres i løbet af dagen. På den måde kan man undgå at glemme nogle af de ting, der er vigtige for ens dagligdag. Huskelisten kan enten hænges op på en strategisk placering i huset, så man altid kan se den, eller også kan man have den liggende i sin pung eller tasker, så man altid har den med sig.

Masser af lyskilder:

Som ældre kan synet besværliggøre mange ting i hverdagen. Derfor er det en god idé at sørge for, at der er masser af lys i boligen. På den måde undgår man at skulle anvende unødig kraft på f.eks. at forsøge at se tv eller læse avisen. Derudover er det også vigtigt at have god belysning på trapper og i andre steder, hvor man kan falde. På den måde kan man undgå ulykker. Find smukke lamper på Andlight.dk.

Vægt med fedt- og muskelmåler:

For at kunne følge med i ens egen sundhedstilstand, kan det være en god idé at have en vægt med fedt- og muskelmåler. På den måde kan man holde øje med, om man taber sig for meget, og om man er i fare for at blive undervægtig. Det er især vigtigt for ældre, da det kan have alvorlige konsekvenser for ens helbred. Find en brugervenlig vægt med fedt- og muskelmåler, som du kan bruge ugentligt til at holde styr på sundheden.

Faldalarm:

En faldalarm er en nyttig investering, hvis man er bekymret for at falde og ikke kunne komme op igen. Alarmen går i gang, når man falder, og kan dermed være med til at forhindre skader eller andre uheld. Faldalarmer fås i mange forskellige varianter, så der er noget for enhver smag og behov.

Fjernbetjening til TV:

En fjernbetjening til TV’et kan være en stor hjælp, når man bliver ældre. På den måde slipper man for at skulle rejse sig op og gå hen til TV’et for at ændre kanal eller justere lydstyrken. I stedet kan man blot sidde behageligt i sin stol og betjene TV’et med fjernbetjeningen. Fjernbetjeninger findes i mange forskellige varianter, så man kan vælge den, der passer bedst til ens behov.

Kontakt til dine nærmeste:

Det er ofte en stor hjælp for ældre at have daglig kontakt til deres nærmeste. På den måde kan man føle sig tryg og sikker, hvis man skulle falde eller blive syg. Det er derfor en god idé at have en fast telefonrutine, hvor man ringer til sine børn eller andre pårørende hver dag. På den måde kan man altid være sikker på, at der er nogen, der kan komme og hjælpe én, hvis man skulle få brug for det.