At tilberede lækker mad på en teltferie behøver ikke at være besværligt. Med nogle få ingredienser og en smule forberedelse kan du nemt nyde velsmagende måltider, selv når du er langt væk fra dit køkken derhjemme. Lad os udforske nogle enkle opskrifter, der vil forvandle din campingoplevelse.
1. Koldskål
Koldskål er en klassisk dansk sommerdessert, men den er også perfekt til at køle ned på varme dage under teltferien. Denne forfriskende yoghurtbaserede skål er let at forberede og kræver minimalt med køkkenudstyr – skal det være endnu mindre kan du købe en færdiglavet koldskål og veganske kammerjunkere, så kan du nyde din mad med minimal forberedelse og opvask.
Vil du gerne lave koldskålen fra bunden kan du følge opskriften her
Ingredienser:
500 g græsk yoghurt
500 ml kærnemælk
50 g sukker
1 tsk vaniljesukker
Saft og skal af 1 citron
Friske bær eller kammerjunkere til servering (valgfrit)
Fremgangsmåde:
I en stor skål kombineres græsk yoghurt, kærnemælk, sukker og vaniljesukker.
Riv citronskal over blandingen og tilsæt citronsaft efter smag.
Rør blandingen grundigt, indtil sukkeret er helt opløst.
Dæk skålen til og lad den køle af i køleskabet i mindst 1 time for at blande smagene.
Server koldskålen med friske bær eller kammerjunkere på toppen for en ekstra lækkerhed.
2. Grillet Fisk og Grøntsager i Foliepakker
Grillmad er en favorit på teltture, og disse foliepakker gør det nemt at tilberede et lækkert og sundt måltid med minimal opvask.
Ingredienser:
Fiskefilet (f.eks. laks, ørred eller torsk)
Assorterede grøntsager (f.eks. courgette, peberfrugt, cherrytomater)
Citronskiver
Friske krydderurter (f.eks. dild, persille)
Olivenolie
Salt og peber efter smag
Fremgangsmåde:
Skær fiskefileterne i portioner og læg dem på separate stykker aluminiumsfolie.
Skær grøntsagerne i skiver eller terninger og fordel dem omkring fiskefileterne.
Dryp lidt olivenolie over fisk og grøntsager og krydr med salt og peber.
Top hver pakke med citronskiver og friske krydderurter efter smag.
Luk foliepakkerne godt og læg dem på grillen i ca. 10-15 minutter, indtil fisken er gennemstegt og grøntsagerne er møre.
3. Wrap med Pesto, Kylling og Grøntsager
Wrap er en fantastisk løsning til en hurtig og velsmagende frokost eller aftensmad på teltturen. Denne opskrift kombinerer saftig kylling, friske grøntsager og pesto til en lækker indpakning, der tilfredsstiller sulten efter eventyr.
Ingredienser:
Tortillawraps
Kogt kyllingebryst, skåret i strimler
Friske grøntsager (f.eks. agurk, tomat, rød løg, spinat)
Pesto
Revet ost (valgfrit)
Fremgangsmåde:
Opvarm tortillawrapsene let på en varm pande eller direkte over bålet.
Spred et tyndt lag pesto på hver wrap.
Fordel kyllingestrimlerne og de friske grøntsager jævnt over wrapsene.
Drys eventuelt revet ost på toppen for ekstra smag.
Rul wrapsene stramt sammen og skær dem i halve eller skiver, hvis det ønskes.
Disse opskrifter viser, at det er muligt at lave lækker mad selv på en teltferie. Med et par enkle ingredienser og lidt kreativitet kan du skabe uforglemmelige måltider, der passer til enhver smag. Så pak din rygsæk og din madpakke og tag ud på eventyr